Laatste Zondag van Augustus : Baljuwtochten te Galmaarden


Zondag 26 augustus 2018

De 19de editie van de Baljuwtochten was een groot succes. Maar liefst 1708 wandelaars kwamen in Galmaarden genieten van een prachtige wandeling door het glooiend Pajottenland. We mogen zeker de weergoden dankbaar zijn voor het ideale wandelweer. Voor de medewerkers was het uiteraard werken geblazen maar ze deden dit met inzet en volle goesting. Hun bijdrage droeg dan ook bij tot deze succeseditie

enkele foto’s van de 19de editie

Uitslagen beschikbaar op de site van de Federatie

Je start vanuit een uniek historisch kader met een mooi park. Langs tal van rustige wandelpaadjes en kronkelende baantjes kan je maximaal genieten van een pareltocht. Het glooiend landschap met adembenemende vergezichten.

AFSTANDEN : 4-6-9-12-16-21-25-28-35-42 km

Voor de negentiende maal organiseert onze lokale wandelclub, Parel van het Pajottenland®, de Baljuwtochten.

Alle afstanden lopen via zeer rustige baantjes, paadjes en wegeltjes.

Tijdens de wandeling kan u genieten van de pracht en de rust van onze gemeente. Wij leiden u door een oase van stilte.

Centraal in onze wandeling staan de kronkelende Mark met zijn gerestaureerde Driscartwatermolen en de Eetveldewatermolen.

 

Het glooiende landschap zorgt dan op zijn beurt voor panoramische zichten die gerust in een toeristische brochure kunnen worden opgenomen. Tevens wordt er, om een extra dimensie aan de Baljuwtochten te geven, door het natuurgebied gelegen op de grens met Viane en Galmaarden gewandeld.

 

 

Om zowel de recreant als de getrainde wandelaar aan zijn trekken te laten komen, kan er worden gekozen uit maar liefst tien verschillende afstanden.

Het parcours van 4 en 6 km brengt u in een wijde bocht rond het centrum van Galmaarden.

9 -12-16 en 21km brengen u richting Viane.

Zij die kiezen voor 25 – 28 – 35 of 42 km zetten hun tocht verder richting Bever.

 

 

 

Er kan tussen 7u. en 15u. vanuit het Gemeenschapscentrum Baljuwhuis in het centrum van Galmaarden worden gestart. De aankomst dient wel ten laatste om 17u30 te zijn bereikt.

Er is een ruime parking voorzien op wandelafstand van de startplaats.

Op de rustposten kan u even op adem komen bij een stevige pint of een lekkere bol soep van verse groenten. Voor de hongerige magen zijn er de belegde broodjes en uiteraard de echte Geraardsbergse mattentaarten.

Een aanrader dus om uw zondag op een aangename, gezellige en sportieve manier door te brengen.

Praktische info’s : druk hier

Vorige edities

 

 

baljuwtochten flyer TGV