Laatste Zondag van Augustus : Baljuwtochten te Galmaarden


Zondag 25 augustus 2019

PROMO TOCHT

Uitslagen op de site van de federatie : druk hier

toch-nog-1160-wandelaars-tijdens-baljuwtochten-ondanks-de-tropische-temperaturen

1160-deelnemers-op-de-baljuwtochten

 

Vanuit het prachtige kader van het gemeentelijk trefcentrum “Het Baljuwhuis” met zijn rustgevende tuin, worden de wandelaars door de parel van het Pajottenland geloodst. Op het binnenplein kunnen de deelnemers proeven van een ambachtelijk ijsje van ’t Crèmetonneke. De rustgevende tuin maakt het plaatje compleet.

 

Voor deze feestelijke editie trekken we door het wandelparadijs bij uitstek, Vollezele. Via landelijke baantjes, loswegen en wandelpaadjes trekken we over een glooiend parcours door een oase van rust. De vele adembenemende vergezichten en idyllische plekjes doen ons extra genieten van deze wandeling.

De vele adembenemende vergezichten en idyllische plekjes doen ons extra genieten van deze wandeling.

4 en 6 km maken een lus via de Driscartwatermolen, het treinstation van Galmaarden. 6 km maakt een extra ommetje langsheen de Eetveldewatermolen.

 

Vanaf 9 km trekken we naar het gehucht Sint-Leonardus. Dit gehucht ontleent zijn naam aan de kapel waarvan de huidige vorm dateert uit 1761.

Op het traject komen we onder meer langs de gesloten hoeve Hof van Lumen.

Vandaar  wandelen we met de afstanden vanaf 12 km verder naar het centrum van Vollezele. Op dit gedeelte wandelen we langsheen Hof ter Haegen. Deze vierkanthoeve speelde eind van de 19de eeuw eveneens een belangrijke rol in het peerdendorp, Vollezele.  

 

17-23 en 28 km maken een extra lus door deze heuvelachtige gemeente.

34 en 42 km zetten hun wandeling verder richting Herfelingen.

 

Via Oetingen bereiken zij opnieuw Vollezele. Het traject dat hiervoor werd uitgestippeld zorgt ervoor dat er hoegenaamd geen echte kuitenbijters in verwerkt zijn.

We denken en hopen dat deze Baljuwtochten je een aangename, gezellige en fijne wandeldag zal bezorgen in het prachtige Pajottenland.

DRUK Hier voor G.BT editie 2019 praktische info

Druk hier voor meer info over het parcours en de afstanden

Druk hier naar Wandelkalender van de Federatie

 

 

baljuwtochten flyer TGV