Laatste Zondag Augustus : Baljuwtochten Galmaarden

Spread the love

Pratische infos editie 2017  Parcours 2017

link naar  “walking in Belgium”

AFSTANDEN: 4-,6-,9-,12-,16-,21-,25-,28-,35-,42-km.

Vanuit het historisch kader, het gemeentelijk trefcentrum “Het Baljuwhuis” met zijn rustgevende tuin, worden de wandelaars door dit uniek stukje natuur geloodst.

Voor de 18de editie bewandelen we hoofdzakelijk de wandelpaadjes en landelijke wegeltjes die zich kronkelend een weg zoeken in het glooiende landschap tussen de Congoberg en de Bosberg.

Dit wandelparadijs bezorgt u dan ook een enige beleving doorheen het Stiltegebied. Langsheen de uitgestrekte akkers en weilanden ontdekken we in een oase van rust de vele idyllische plekjes en de mooie vergezichten.

 

De wandelaars die de uitdaging aangaan om 28-, 35-, of 42-km te stappen, trekken via het Raspaillebos over de top van de Bosberg.

 

 Er is een rustpost ingebouwd in de nabije omgeving van de gotische Sint-Jan-de-Doperkerk te Nieuwenhove. De eigenlijke kerk met zijn achthoekige toren dateert vanuit de 13de eeuw.

Een tweede rustpost vindt u in de onmiddellijke omgeving van de Sint-Amanduskerk in het vredige Waarbeke.

 

 

We denken en hopen dat deze Baljuwtochten u een aangename, gezellige en fijne wandeldag zal bezorgen in het prachtige Pajottenland.

 

Downloaden (PDF, 172KB)

Downloaden (PDF, 2.3MB)

Downloaden (PDF, 1.67MB)


Vorige edities

 

baljuwtochten flyer TGV