/

2O KM door Brussel om de campagne STOP ARMOEDE te steunen


PERSMEDEDELING

 

Brussel, 19 april 2017

 

Twee sportverenigingen van Vollezele-Galmaarden steunen de campagne STOP ARMOEDE Samen voor waardigheid van ATD Vierde Wereld aan de gelegenheid van de 20 km door Brussel.

Samen met hun voorzitter, Tom Steenhoudt, zullen tien lopers van de Jogging Club Viva Villezjiel aan de 20 km door Brussel op zondag 28 mei deelnemen. Ze steunen zo de campagne STOP ARMOEDE van ATD Vierde Wereld

ATD Vierde Wereld is een internationale beweging, die in 1957 werd opgericht door Joseph Wresinski om grote armoede uit te bannen. Ze beschouwt armoede en uitsluiting als een schending van de mensenrechten. De beweging voert acties met personen en gezinnen in armoede voor de erkenning van hun waardigheid. Ze spoort de samenleving aan een partnerschap aan te gaan met de armste mensen en bevolkingsgroepen.

 

Zaterdag 18 februari lanceerde ATD Vierde Wereld de campagne STOP Armoede-Samen voor waardigheid in hartje Brussel. Dit naar aanleiding van diverse verjaardagen: 100 jaar geleden werd onze stichter, Joseph Wresinski, geboren en 60 jaar geleden ontstond onze beweging! Wij willen deze verjaardagen aangrijpen om wereldwijd mensen op te roepen om zich te verzetten tegen armoede.

Meer info hier.

 

Dominique Foubert uit Tollembeek, secretaris van de Wandelclub Parel van het Pajottenland neemt ook eind mei voor de 38ste keer deel aan de 20 km door Brussel in de ploeg van ATD Vierde Wereld. Kijk hier de reportage van RingTV twee jaar geleden.

Er zijn al 200 lopers ingeschreven voor ATD Vierde Wereld maar de inschrijvingen zijn nog niet gesloten Meer info hier. Inschrijvingen zullen ook mogelijk zijn gedurende de Galmusant volgende zondag 23 april in Galmaarden waar Parel van het Pajottenland een stand zal hebben. Meer info hier.

 

Contactpersonen: voor Vivavilleziel Tom Steenhout, voorzitter tom@navem.be

Voor Parel van het Pajottenland: Raymond Dero, voorzitter raymond.dero@skynet.be

Voor ATD Vierde Wereld: Dominique Foubert, “VIP 20 KM door Brussel” 37 deelnames – gsm 0475/67.14.91 20kmatd@gmail.com