V-BrT : Derde zondag van augustus Brillanttochten te Vollezele

Afspraak volgend jaar voor de 35ste editie : 3de zondag augustus 18/08/2024

Eerste info’s in de kalender van Wandelsport Vlaanderen

Zondag 20 augustus 2023 – 34ste Brillanttochten Vollezele 

Downloaden (PDF, 21KB)

Waarschijnlijk de mooiste zomerwandelingen

 in het prachtige PAJOTTENLAND

Op zondag 20 augustus organiseert wandelclub Parel van het Pajottenland®  vanuit Vollezele de 34ste editie  van de Brillanttochten.

We starten vanuit de GBS de Notelaar Ninoofsesteenweg 72.

Er is keuze uit maar liefst 8 verschillende afstanden. Met parcoursen van 4-6-9-12-15-18-25- en 30-km zijn we overtuigd dat zowel de recreant als de fervente sportieveling aan zijn trekken komt.

Zij die 4-km en 6-km wandelen kunnen een keuze maken tussen een parcours toegankelijk voor kinderbuggy en andersvaliden of een parcours met onverharde stukken.

De wandelingen van 4 en 6-km maken een tochtje richting Congoberg. Het hoogste punt van iets meer dan 90-m een letterlijke en figuurlijke toplocatie. Unieke panorama’s verzekerd.

Op de terugweg komen we langs de Sint Pauluskerk, een beschermd monument en het in het oude gemeentehuis ingericht museum van het Belgisch trekpaard.

 

 

 

 

De wandeling van 9-km maakt eerst de lus over de Congoberg om dan samen met al de andere afstanden richting Zavelberg te wandelen. Met een top van meer dan 100 hoogtemeters komen we, met onder meer Steenhoutbos met zijn kapel, opnieuw terecht op nog een toplocatie.

 

Vanaf hier gaat het voor de parcours vanaf 12-km in dalende lijn naar de rustpost in Oetingen. Met de nodige lussen door het pittoresk en glooiend Pajottenland, langs de oude trambedding, rustige baantjes en wegeltjes, uitgestrekte landerijen stappen we terug naar ons eindpunt.

 

Zowel op de rustpost als op de start- en aankomstplaats kan er worden genoten van een frisse drank, een heerlijk tas koffie met een  lekker gebakje of een belegd broodje.

De inschrijving voor leden van de wandelfederatie bedraagt  €-1,5. Niet-leden betalen €-3. Kinderen onder de 12 jaar nemen gratis deel maar moeten zich wel inschrijven..

Starten kan vanaf 07:00 tot 15:00. Laatste aankomsttijd is 18:00.

Afstanden in een tabel formaat en dia’s

Info op de website van WandelSport Vlaanderen