/
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandelen in tijd van Corona : Voorstel voor Januari

januari 15 - januari 31

Voor de maand januari hebben we gekozen voor de 4 bewegwijzerde wandelparcoursen vanuit Mark (deelgemeente van Edingen), een initiatief van Les Marcheurs de la Sylle uit Bassilly.

Vertrek van de 4 omlopen op de plaats te Mark aan het oorlogsmonument 1914-1918 rechtover Brasserie Cardinael, rue du Village 94. Drie van de vier omlopen kruisen de stad Edingen.

Opgepast: In de stad Edingen is er van maandagmorgen tot zaterdagavond mondmaskerplicht!

 

Hieronder vinden jullie ter info een beknopte uitleg over de verschillende bewegwijzerde wandelroutes:

 

  • 2 wandelingen “Campagne–Landelijk” van 7,6 of 12,5 km vertrek links van monument in de richting van de kerk. Splitsing voor de kerk: Links => 12,5 km en Rechts => 7,6 km.

Hieronder enige uitleg mocht je eventueel problemen ondervinden met de bewegwijzering:

  • De 12,5 km nemen na de splitsing aan de kerk eerst R en dan L om via een privéweg onder de spoorwegbrug door te stappen in een veldweg naar WKP 416. Onderweg naar WKP 415 komen we een modderige strook tegen die evenwel te omzeilen is. Het parcours loopt grotendeels verder over grondgebied Herne langs WKP’s: 411,410,421,422,425 en 424  om verder in de groenstraat L te nemen richting steenweg op Asse en RD naar Romeinse Heirbaan waar we R nemen richting ring rond Edingen. Voorbij de spoorwegbrug nemen we R de voetweg naar het station van Edingen om vervolgens naar L de volledige stad te doorkruisen tot aan de Bergstraat (Atheneum) waar we R nemen naar Delhaize die we R laten liggen om de terugweg richting Mark aan te vatten.
  • De 7,6 km nemen na de splitsing aan de kerk 2x R om dan verder L en R via kerkhof Mark richting Sint-Pieters-Kapelle te trekken (Philipskouter, Torreborrestraat, Markstraat en Roosbroekstraat) en uiteindelijk terug te keren via wandelknooppunt 416 en privé weg..
  • 2 wandelingen naar “Park – Golf” te Edingen van 6,5 en 10,5 km vertrekken naar rechts en vervolgens naar L. Als we de pijlen volgen komen we verderop R via het smalle veldwegje “Mark -> Hoves” in de industriezone naast de autostrade A8 Halle-Doornik en later aan de ingang van het park te Edingen. De omlopen splitsen pas aan de ingang van het park te Edingen. Beiden verlaten het park aan de officiële ingang ter hoogte van het Klein Park, gaan L via Av. Albert I en rue de la Fontaine tot de begijnhofstraat waar we R wegje nemen tot de Dodane. Aan rondpunt, hovestraat over steken om via Home en voorbij Aldi wegje R naar Mark te nemen.
  • De 6,5 km neemt na een tiental meter L in het park de afslag.
  • De 10,5 neemt enkele meters verder aan het begin van het golfterrein R de
  • Opgepast deze afslag is slecht aangeduid! We volgen deze lange weg rondom het golfterrein en deels langs de parkmuren tot aan de ingang van de golfclub. Hier ook enkele korte drassige stukken die te omzeilen zijn. Verder bewijzering volgen door het park.

 

Veel wandelplezier, draag gepast schoeisel, respecteer de maatregelen en hou het veilig.

Gegevens

Begin:
januari 15
Einde:
januari 31
Site:
https://sites.google.com/site/ht028marcheurssylle/nos-activites-en-2011/folder

Locatie

plaats te Marcq
Dorpstraat 49
Marcq Edingen, Vlaams-Brabant 7850 België
+ Google Maps
Site:
Brouwerij Cardinael