/

Groepswandeling Silly Zaterdag 24/09/2022 14u


Door de hittegolf heeft het bestuur beslist om de groepswandeling van nu zaterdag 13  augustus in Silly te verplaatsen naar  zaterdag 24 september

Vanwege het warme weer voor zaterdag 13/8, is onze wandeling uitgesteld tot 24 september

 

Beste pareltjes,

Afspraak voor onze groepswandeling van zaterdag 13 augustus 24 september. Hiervoor spreken we om 14u op de parking voor de kerkaf. Het dorpsplein in Silly ligt op ongeveer 20 km van Vollezele en de club zou een carpool kunnen regelen voor degenen die dat wensen- u kunt contact opnemen met uw secretaris via e-mail domifo2@gmail.com of telefoon 0475 67 14 91.

We stappen een deel van de “Prinsenwandelingen” Deze route van ongeveer 8.7 km (*) , aangegeven door het Office du Tourisme Silly, begint bij het Maison Communale, het voormalige jachtslot van de Princes de Ligne. Treed in hun voetsporen langs de landweggetjes en ga diep het beukenbos van het nationale bos in.

(*) Wie een kortere weg willen nemen, kunnen hun auto’s parkeren bij de ingang van de tentoonstelling in het Bois de Silly, (op het pad tussen de “chemin des Ronds” en de kruising van de “rue Brunfaut” met de “rue Haut Port”).

In het bos bezoeken we een tentoonstelling van de internationaal bekende fotograaf Michel d’Oultremont. Deze jonge fotograaf, afkomstig uit Waals-Brabant en verwant aan de familie d’Oultremont van het kasteel Morval in Gondregnies, reist de wereld rond op zoek naar unieke momenten die hij vastlegt om zijn ontmoetingen met wilde dieren met ons te delen. Langs het pad dat het bos doorkruist, bibberen 20 groot formaat foto’s, afgedrukt op stof, in de wind, hangend tussen de bomen. Twintig foto’s van wilde dieren uit onze streken of van ver weg, kleden het gebladerte aan en verrassen de bezoeker.Deze beelden moedigen ons aan ons opnieuw te verbinden met de wonderen der natuur en actie te ondernemen om de wilde dieren en hun omgeving, onze bossen en het wilde leven te beschermen. Naast de vlucht, maakt deze tentoonstelling ons bewust van de schoonheid van de wereld om ons heen.

Volgens de traditie zal er na onze wandeling door de clubkas een natje worden aangeboden niet ver van de Parking en de Brouwerij van Silly.

Natuurlijk hopen we ook nu op een mooie opkomst.. 

Met sportieve groeten.        

Namens het bestuur.

Dominique (0475 67 14 91)