G-BT Laatste Zondag van Augustus : Baljuwtochten te Galmaarden

UIT ONS KOT VOOR DE BALJUWTOCHTEN

augustus 22 @ 07:00 – augustus 30 @ 23:30

Ter vervanging van de Baljuwtochten is er een aangepaste versie uitgewerkt : twee wandelingen van 6 of 12 km.

Beide wandelingen starten aan het Baljuwhuis.  

Start en aankomst: Gemeentelijke Trefcentrum Baljuwhuis, Kammeersweg 2 te 1570 Galmaarden

In het centrum van Galmaarden, nabij de kerk en de Marktplaats.

 

Onderweg splitsen de 2 afstanden.  Dit wordt met de nodige borden duidelijk gemaakt.

Downloaden (PDF, 2.67MB)

Downloaden (PDF, 2.69MB)

Tijdens deze rustgevende wandeling door het stiltegebied tussen Dender en Mark is het aangenaam vertoeven.

 

 

Het vlakke parcours van 6-km loopt richting Waarbeke. Onderweg kijken we vanop veilige afstand naar de Congoberg. Halverwege is er een splitsing en trekken we met de 12-km over de rug van de Congoberg. Een klimmetje dat de moeite loont. Van hier krijgen we in het noorden een prachtig zicht op de dendervallei. Even later zien we dan aan de einder in het zuidwesten de streek over de taalgrens opduiken.

Deze 2 wandelingen zullen van zaterdag 22 augustus tot en met zondag 30 augustus permanent zijn bewegwijzerd. Deelnemen is gratis. Er zijn geen inschrijvingen maar ook geen rustposten of bevoorradingen tijdens de wandeling.

 

 

Zondag 30 augustus 2020 :

21ste Baljuwtochten

 

De coronasituatie is verbeterd en stelt ons enigszins een beetje gerust. Maar het virus sluipt nog steeds rond en kan op elk moment weer de kop opsteken. De eenvoudige maatregels, handhygiëne, 1.50m afstand houden en het dragen van een mondmasker daar waar de afstand niet kan worden gerespecteerd blijven gelden. Wanneer we zien hoe heel wat mensen het niet zo nauw nemen en een loopje nemen met deze regels, heeft het bestuur besloten om de Baljuwtochten van 30 augustus te annuleren. We willen niet geconfronteerd worden dat, door de houding van sommige mensen, onze medewerkers besmet zouden raken. We willen ook niet dat onze club aan de basis ligt van een nieuwe verspreiding van het COVID-19-virus. Ook de praktische schikkingen, zoals hygiëne en de richtlijnen opgelegd door de federatie maken het quasi onmogelijk om op een normale en veilige manier te organiseren.

 

Info’s op Wandelkalender van de Federatie

 

 

baljuwtochten flyer TGV