HANEZOEKERSTOCHTEN: vorige edities

Zaterdag 5 december tot Zondag 20 december 2020 :

Uit ons kot voor de

8ste Hanezoekerstochten

 

Er zal vanuit Tollembeek een permanent bewegwijzerd parcours zijn. Er zal kunnen worden gekozen tussen een wandeling van 7.7-km of een van 12.7-km. De start ligt aan het standbeeld van Urbanus op de parking te Tollembeek.

  • Het parcours van 7-km maakt een wandeling in Tollembeek daar
  • waar de 12-km een extra lus maakt richting Vollezele.

 

 

Er moet dus voor deze clubactiviteit niet worden ingeschreven en je doet de wandeling op vrije basis. Er zal ook geen bevoorrading zijn.

Bij alle activiteiten respecteren we de opgelegde coronamaatregelen.

 

 

DOWNLOAD HIER BENEDEN DE WANDELKAART

Downloaden (PDF, 2.64MB)

Zie ook

 

Uit ons kot voor de 8ste TOLLEMBEEKSE HANEZOEKERSTOCHTEN

 

 

Ga wandelen tijdens de 8ste TOLLEMBEEKse Hanezoekerstochten

 

WOENSDAG 1 MEI 2019

meer-dan-1-300-wandelaars-voor-de-hanezoekerstochten

Uitslagen

Downloaden (PDF, 84KB)

Een aangename wandeling door het dorp van Urbanus. Wandelen in de prachtige natuur, het glooiend Pajotse landschap, getooid in nieuwe lentekleuren en frisse lentegeuren. Langsheen de kronkelende Mark en tal van rustige paadjes optimaal van deze Tollembeekse Hanezoekerstochten genieten.

 

Downloaden (PDF, 1.78MB)

Downloaden (PDF, 85KB)

 

AFSTANDEN : 4-6-8-12-18-24-30 km

Gratis deelname voor kinderen onder 12 jaar.

Ruime startzaal 


De inschrijvingen gebeuren elektronisch door het scannen van de lidkaarten voor leden van een Wandelsport Federatie

 

Op 1 mei nodigen we u in Tollembeek uit om in de prachtige natuur, het glooiend Pajotse landschap, getooid in nieuwe lentekleuren en frisse lentegeuren, van deze Tollembeekse Hanezoekerstochten te genieten.

We starten vanuit het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Willem Tell, Hernestraat 5 te 1570 Tollembeek.

Vanuit de startplaats verkennen we langsheen tal van wandelpaadjes en rustige baantjes dit uniek stukje Pajottenland.

Voor deze wandeling trekken we richting Vollezele. Aan de voet van de Congoberg ligt Hof Ter Haegen. Deze boerderij heeft eveneens een belangrijke rol gespeeld in de Vollezeelse geschiedenis van het Brabants Trekpaard. Op deze locatie wordt in het uniek kader een rustpost ingericht.

 

Er kan tussen 7u en 15u vrij worden gestart. De aankomst dient wel vóór 17:30 worden bereikt. Er kan worden gekozen uit een wandeling van 4, 6, 8, 12, 18, 24 of 30 km.

Voor de inschrijving betaalt u slechts €1,50, verzekering inbegrepen. Leden van een erkende wandelfederatie betalen €1,10 . Kinderen jonger tot 12 jaar mogen gratis deelnemen. Ze dienen wel, voor de verzekering, een inschrijfkaart af te halen.

Wenst u meer te weten over de werking van onze club en de activiteiten die we organiseren, dan kan u tijdens de Tollembeekse Hanezoekerstochten bij een van de bestuursleden terecht. We zullen u graag te woord staan.

Verantwoordelijke = Dero Raymond raymond.dero@skynet.be Tel. 054/56 73 74 GSM 0474 69 38 29

Editie 2018 = woensdag 2 mei 2018

Foto’s : Druk hier

Uitslagen : Druk hier

hzt flyerr

Editie 2017 = woensdag 3 mei 2017

Zie hier mooie reportages.

 

Uitslagen :

http://walkinginbelgium.be/uitslagpdfgenerator/generateuitslag.php?id=101269

Downloaden (PDF, 50KB)

5de Tollembeekse Hanezoekerstochten 6-12-18 km

Op 3 mei nodigen we u in Tollembeek uit om in de prachtige natuur, het glooiend Pajotse landschap, getooid in nieuwe lentekleuren en frisse lentegeuren, van deze Tollembeekse Hanezoekerstochten te genieten. Kronkelende paadjes langsheen de Mark brengen u naar een oase van rust en stilte. U kan kiezen uit een wandeling van 6, 12 of 18km.

EDITIE 2016

4de TOLLEMBEEKSE HANEZOEKERSTOCHTEN

In de Pers:

http://www.editiepajot.com/regios/6/articles/48802

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-galmaarden/hanezoekerstochten-toe-aan-vierde-editie-a2694599/

Uitslagen: http://walkinginbelgium.be/uitslagpdfgenerator/generateuitslag.php?id=23792

Foto’s

click hier om naar foto’s van de 4de editie te kijken


EDITIE 2015

3de TOLLEMBEEKSE HANEZOEKERSTOCHTEN

Tollembeek 6 mei 2015

3de Hanezozkerstochten ze hebben de haan gevonden...

Click hier voor een link naar foto’s van de derde editie.

Klik hier om naar de uitslagen per club te kijken.

Net als voor de zoveel wandelclubs in Vlaanderen is ook voor onze club, Parel van het Pajottenland®, een nieuw wandeljaar gestart.

In dat kader organiseren we de derde editie van de Tollembeekse Hanezoekerstochten.

Op 6 mei nodigen we u in Tollembeek uit om in de prachtige natuur, het glooiend Pajotse landschap, getooid in nieuwe lentekleuren en frisse lentegeuren, van deze Tollembeekse Hanezoekerstochten te genieten. Door bepaalde omstandigheden, werken op een deel van het oorspronkelijk geplande parcours, zijn we genoodzaakt om het parcours lichtjes aan te passen. Hierdoor zijn bepaalde afstanden in Marching niet meer correct.

U kan kiezen uit een wandeling van 6, 13, 20 of 26km.

Er kan vanuit het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Willem Tell, Hernestraat 5 te 1570 Tollembeek, tussen 7u30 en 15u vrij worden gestart.

De aankomst dient wel vóór 17u30 zijn bereikt.

Wenst u meer te weten over de werking van onze club en de activiteiten die we organiseren, dan kan u tijdens de Tollembeekse Hanezoekerstochten bij een van de bestuursleden terecht. We zullen u graag te woord staan.

 


Editie 2014

Met de Tollembeekse Hanezoekerstochten kregen de wandelaars een parcours aangeboden door het Land van Urbanus.

Er kon worden gekozen uit drie verschillende lussen.

  • Wie voor de eerste lus opteerde kwam reeds na enkele honderden meters midden in de natuur terecht. Een smal brugje over de Mark leidde de wandelaars langsheen de meanderende Mark via een klimmetje terug naar de bewoonde wereld. Na enkele minuten stappen werden de wandelaars opnieuw de natuur ingestuurd. Door een aprilse gril, en er zouden er nog enkele volgen, was de onverharde weg omgetoverd tot een gladde losweg. Opnieuw bereikten de wandelaars de bewoonde wereld. Even doorstappen langsheen de Ninoofsesteenweg om dan via het Keienveld richting centrum Tollembeek te trekken.
  • De tweede lus stuurde de wandelaars via de Flieterkouter en de Kwadestraat richting Galmaarden. Ook op deze lus werden de wandelaars verwend met rustige baantjes en onverharde wegeltjes. De koeien keken even verbaasd op toen ze zagen dat hun territorium werd ingenomen door tweevoeters.
  • De derde lus was dan speciaal voor iets minder mobiele wandelaars. Op deze lus stonden de talrijke boerderijen in dit wandelparadijs geprogrammeerd. Via het treinstation en de woning van de meest beroemde inwoner van Tollembeek bereikten de sportievelingen de aankomst. Naar gewoonte konden de deelnemers bij een frisse pint, een lekker kopje koffie met een smakelijk stuk taart, een bol soep, in deze ruime zaal even napraten over hun wandelervaring.

 


Editie 2013

fotos van editie 2013

https://picasaweb.google.com/111217805461134389029/ParelVanHetPajottenland#slideshow/5875160777768847474

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20130501_00562681

logo wandel gazette

http://www.wandelgazette.be/nieuws/bericht/4714