HANEZOEKERSTOCHTEN: vorige edities

Editie 2018 = woensdag 2 mei 2018

Foto’s : Druk hier

Uitslagen : Druk hier

hzt flyerr

Editie 2017 = woensdag 3 mei 2017

Zie hier mooie reportages.

 

Uitslagen :

http://walkinginbelgium.be/uitslagpdfgenerator/generateuitslag.php?id=101269

Downloaden (PDF, 50KB)

5de Tollembeekse Hanezoekerstochten 6-12-18 km

Op 3 mei nodigen we u in Tollembeek uit om in de prachtige natuur, het glooiend Pajotse landschap, getooid in nieuwe lentekleuren en frisse lentegeuren, van deze Tollembeekse Hanezoekerstochten te genieten. Kronkelende paadjes langsheen de Mark brengen u naar een oase van rust en stilte. U kan kiezen uit een wandeling van 6, 12 of 18km.

EDITIE 2016

4de TOLLEMBEEKSE HANEZOEKERSTOCHTEN

In de Pers:

http://www.editiepajot.com/regios/6/articles/48802

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-galmaarden/hanezoekerstochten-toe-aan-vierde-editie-a2694599/

Uitslagen: http://walkinginbelgium.be/uitslagpdfgenerator/generateuitslag.php?id=23792

Foto’s

click hier om naar foto’s van de 4de editie te kijken


EDITIE 2015

3de TOLLEMBEEKSE HANEZOEKERSTOCHTEN

Tollembeek 6 mei 2015

3de Hanezozkerstochten ze hebben de haan gevonden...

Click hier voor een link naar foto’s van de derde editie.

Klik hier om naar de uitslagen per club te kijken.

Net als voor de zoveel wandelclubs in Vlaanderen is ook voor onze club, Parel van het Pajottenland®, een nieuw wandeljaar gestart.

In dat kader organiseren we de derde editie van de Tollembeekse Hanezoekerstochten.

Op 6 mei nodigen we u in Tollembeek uit om in de prachtige natuur, het glooiend Pajotse landschap, getooid in nieuwe lentekleuren en frisse lentegeuren, van deze Tollembeekse Hanezoekerstochten te genieten. Door bepaalde omstandigheden, werken op een deel van het oorspronkelijk geplande parcours, zijn we genoodzaakt om het parcours lichtjes aan te passen. Hierdoor zijn bepaalde afstanden in Marching niet meer correct.

U kan kiezen uit een wandeling van 6, 13, 20 of 26km.

Er kan vanuit het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Willem Tell, Hernestraat 5 te 1570 Tollembeek, tussen 7u30 en 15u vrij worden gestart.

De aankomst dient wel vóór 17u30 zijn bereikt.

Wenst u meer te weten over de werking van onze club en de activiteiten die we organiseren, dan kan u tijdens de Tollembeekse Hanezoekerstochten bij een van de bestuursleden terecht. We zullen u graag te woord staan.

 


Editie 2014

Met de Tollembeekse Hanezoekerstochten kregen de wandelaars een parcours aangeboden door het Land van Urbanus.

Er kon worden gekozen uit drie verschillende lussen.

  • Wie voor de eerste lus opteerde kwam reeds na enkele honderden meters midden in de natuur terecht. Een smal brugje over de Mark leidde de wandelaars langsheen de meanderende Mark via een klimmetje terug naar de bewoonde wereld. Na enkele minuten stappen werden de wandelaars opnieuw de natuur ingestuurd. Door een aprilse gril, en er zouden er nog enkele volgen, was de onverharde weg omgetoverd tot een gladde losweg. Opnieuw bereikten de wandelaars de bewoonde wereld. Even doorstappen langsheen de Ninoofsesteenweg om dan via het Keienveld richting centrum Tollembeek te trekken.
  • De tweede lus stuurde de wandelaars via de Flieterkouter en de Kwadestraat richting Galmaarden. Ook op deze lus werden de wandelaars verwend met rustige baantjes en onverharde wegeltjes. De koeien keken even verbaasd op toen ze zagen dat hun territorium werd ingenomen door tweevoeters.
  • De derde lus was dan speciaal voor iets minder mobiele wandelaars. Op deze lus stonden de talrijke boerderijen in dit wandelparadijs geprogrammeerd. Via het treinstation en de woning van de meest beroemde inwoner van Tollembeek bereikten de sportievelingen de aankomst. Naar gewoonte konden de deelnemers bij een frisse pint, een lekker kopje koffie met een smakelijk stuk taart, een bol soep, in deze ruime zaal even napraten over hun wandelervaring.

 


Editie 2013

fotos van editie 2013

https://picasaweb.google.com/111217805461134389029/ParelVanHetPajottenland#slideshow/5875160777768847474

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20130501_00562681

logo wandel gazette

http://www.wandelgazette.be/nieuws/bericht/4714