V.BrT Vorige editie

Spread the love

Editie 2016

Uitslagen op de website van Wandelsport Vlaanderen

enkele fotos van de editie 2016

Een van de mooiste winterse wandelingen

in het prachtige PAJOTTENLAND

Op zondag 4 december 2016 organiseert wandelclub Parel van het Pajottenland® Vollezele de 27ste editie van de Brillanttochten.

vollezele Via rustige landelijke wegen en voetwegeltjes loodsen we u door het naakte, maar zo mooie landschap met zijn pittoreske hoekjes, idyllische plekjes en prachtige vergezichten. Ook nu zal het fijn vertoeven zijn in een rustige omgeving en zal het optimaal genieten zijn van de rust en de stilte. De ideale gelegenheid om de omgeving van Vollezele van uit een andere hoek te verkennen en te bewonderen. Een mooie gelegenheid om met vrienden en kennissen deze ervaring (opnieuw) te ontdekken.

brillant vollzele(1)Misschien ziet u ergens in de weiden enkele van de nakomelingen van Brillant, de beroemde stamvader van het Brabants trekpaard.Enig mooie wandeling langsheen privaat domein en Steenhoutbos.Het prachtig, glooiend Pajottenland met zijn kale akkers die destijds door de robuuste nakomelingen van BRILLANT werden bewerkt.

 steenhoutbos-1

6- 9- 13- 16- 20- 25- 32-km

Voor de 27ste editie van de Brillanttochten trachten wij de wandelaar opnieuw te verwennen. Deze keer wordt er geopteerd om richting Denderwindeke te trekken. We bieden de wandelaars het voorrecht om een nieuw stukje natuur via privédomein en Steenhoutbos te ontdekken. Een oase van rust. Het glooiend landschap staat op zijn beurt dan borg voor de nodige panoramische vergezichten. Het zal zeker genieten zijn van dit unieke stukje Pajottenland.

denderwindekeHet parcours van 6 en 9 km slingeren zich doorheen Vollezele. Vanaf 13 km wordt er dan naar Denderwindeke gestapt.

 

 

 

 

congoberg

 

 

Op hun terugweg krijgen de wandelaars, als toemaatje, de kuitenbijter “Congoberg” onder de wandelschoen geschoven. Er zal zoveel mogelijk worden getracht om voor de onverharde stukken verharde alternatieven aan te bieden.

 


 

Editie 2015

 

Uitslagen op de website van Wandelsport Vlaanderen